top of page
  • DaT

Gre tokrat res zares?

Updated: Jun 14, 2021




Objava težko pričakovanega razpisa P4D, ki namenja do 100k nepovratnih sredstev se je prestavila že nekolikokrat. Vzrokov je verjetno toliko, kolikor jih boste želeli slišati. Od tega, da enostavno denarja za digitalizacijo v SLO ni več, do tega, da so ta sredstva porabljena le za javni sektor in podobno. V bistvu - vzrok ni niti pomemben. Pomembno je, da je bil razpis objavljen, rokavica je bila vržena, vsi deležniki so sedaj čakali na zeleno luč, potem pa se je začelo prelaganje, sprremembe statusov razpisa (v pripravi, v objavi, čakajoč na... ).

Kot da otroku pokažeš sladoled z obljubo - ko boš priden, te peljem na sladoled. Problem tega "ko boš priden" je v tem, da otrok nikoli ne, kdaj je res priden in kdaj si je sladoled resnično zaslužil... :)

Skratka - to prelaganje razpisa je povzročilo nemalo slabe volje med tistimi podjetji, ki so intenzivno rabila denarno subvencijo na projekte v izvajanju ali pa tista, ki so čakala, da se odobri njihov projekt in da bodo takrat začela z vlaganji v digitalno preobrazbo... In tu je ključ "problema", kot ga sam vidim... Zakaj podjetja sploh čakajo na subvencijo? Je to ključen in edini "trigger", da boste začeli uvajati digitalne rešitve v svoje poslovanje?

Tem podjetjem polagam na dušo eno zadevo. Ne čakajte na to, da boste dobili sredstva; če se zavedate pomembnosti vpeljave digitalnih rešitev v podjetja, začnite preobrazbo takoj, zdaj.

100k subvencije je dober začetek preobrazbe, dober "trigger", še zdaleč pa NI edini! Če boste začeli vlagati sredstva v CELOVITO digitalno preobrazbo - je teh 100k samo ena kepica iz celotne porcije sladoleda, ki vam jo bo plačal nekdo drug. Vse ostalo se boste morali "častiti" sami... Ja, digitalna preobrazba je dokaj resen zalogaj za vse. Tako finančno, kot tudi organizacijsko. Še najbolj pozitivno od vsega pa je to - da ko enkrat začnete uvajati digitalne rešitve, stopite na pot digitalne preobrazbe (in "preživite" vložek v digitalne rešitve), se bo le-to vrnilo z večkratnikom vložka. Plačana porcija sladoleda, Vam bo prinesla toliko, da si boste lahko kaj kmalu privoščili sadno kupo in še kaj zraven...


Tako, da upamo - da bo najavljen datum 18.06.2021 odprtja razpisa sedaj resnično "zdržal" in bomo dobili dober "sprožilec" tudi za tiste, ki jim je to nujno za zagon digitalne preobrazbe ali dober bombonček za tiste, ki to že izvajajo.

Vsekakor pa - ne čakajte na bombonček iz razpisa, začnite preobrazbo takoj, ker bo le-ta prinesla dolgoročno vrečo bombonov...


Recent Posts

See All
bottom of page