top of page

Splošno o digitalizaciji in namenu

Coding

Digitalizacija

Z preprostimi besedami povedano, je digitalizacija uporaba novih tehnologij v pri obstoječem poslovanju. Ali pa raje povejmo kar – uporaba novih tehnologij v življenju. Zelo težko namreč omejimo, da je digitalizacija uporabljiva samo v poslovanju nekega podjetja. Gre za to, da je digitalizacija posegla v celotno naše življenje in jo uporabljamo na vsakem koraku (in se mogoče celo tega niti dobro ne zavedamo).

Zakaj in komu?

Digitalizacija je postala nujno dejstvo, s katerim se dnevno soočamo ljudje. Kot zaposleni ali lastniki podjetij, kot državljani in tudi kot navadni "smrtniki". Srečujemo se z pojmi, pojavi, vsebinami digitalizacije na vsakem koraku - začevši od trenutka, ko nas zbudi digitalna budilka na telefonu pa do trenutka, ko ugasnemo digitalni TV... 

 

Spletnih informacij vezano na digitalizacijo je več kot preveč; če se človek malce potrudi, jih bo našel. So pa razmetana po spletu, potrebno bo precej časa, da jih pridobite. Zato želimo vzpostaviti digitalno-informacijsko platformo, preko katere boste lahko tisti, ki želite vpeljati digitalne rešitve v svoja podjetja ali tisti, ki te rešitve ponujate  našli in izmenjali informacije na enem mestu. 

Gre za idejo, kjer bi si želeli na čimbolj enostaven, človeku razumljiv in prijazen način predstaviti paleto strokovnih področij digitalne transformacije, razdeliti svoje izkušnje in izkušnje drugih uporabnikov, priporočati ustrezne izvajalce. Osnova je blog in forum, preko katerega se bodo te izvormacije izmenjevale med uporabniki in izvajalci. Želimo, da so informacije dostopne tako, da jih razume vsak, ki se bo srečal z digitalizacijo kot uporabnik le-te ali pa kot ponudnik ustreznih rešitev, ki bo to omogočila. Predsvem si želimo, da postane to spletno mesto točka srečanja tako izvajalcev kot iskalcev rešitev za digitalizacijo, kjer se bodo srečevale ideje in izvedbe le-teh. 

Kdo smo? Zakaj to počnemo?

Smo skupina freelancerjev, ki izviramo iz različnih branž, pretežno iz informacijskih družb, kjer smo se leta in leta pilili v vodenju ključnih projektov ali vodenju celotnih podjetij, ustvarjali smo rešitve, jih vpeljali v podjetja, delili dobro in slabo z naročniki. Tako poznamo vsebino, poznamo kako razmišlja naročnik. Smo strokovnjaki, vsak na svojem področju, katerega skupni imenovalec je DIGITALIZACIJA. In NISMO izvajalci rešitev. Zato NE želimo prodati rešitev, želimo pa pomagati izbrati najboljše rešitve za naročnika, in jih pomagati spraviti tudi v življenje.  Smatramo, da smo pomemben člen pri celoviti digitalni preobrazbi podjetja in tu lahko pomagamo. Ker to vemo in ker nam je to poslanstvo. 

Prijavite se in delite svoje izkušnje, postavljajte vprašanja, napišite dobre novice, (slabih se izogibajmo), povejte svojo izkušnjo z izvajalcem. Imate problem najti izvajalca - povprašajte - pomagali Vam bomo. 

Platforma je zasnovana kot neprofesionalna in neplačljiva, ni sponzorirana. 

Digital_Podrocja.jpg
Področja
digitalizacije
1. Customer eXperience
2. Podatkovna strategija
3. Procesi in digitalne rešitve
4. Digitalni poslovni modeli, procesi in storitve
5. Strategija razvoja digitalnih kadrov in digitalnih delovnih mest
6. Strategija razvoje digitalne kulture
7. Kibernetska varnost
8. Industrija 4.0
Digital_Finance.jpg

Kako/kje začeti

1. Ste na pravem mestu! :) 
2. Izbor pravega izvajalca
3. "Digitalna strategija"
4. Akcijski načrt za preobrazbo
5. Financiranje
5. Akcija!
 

Spletno mesto šele nastaja. Zato Vas Vabimo, da za začetek napišete svojo izkušnjo v Blog ali pokomentirate objave ali napišete nekaj osnovnih informacij na forum... Upamo, da bo perspektivno nastalo toliko vsebine, da jo bomo lahko zbirali in izpostavljali na tem mestu... 

bottom of page