top of page
  • DaT

2020 - f... off?

Updated: Jan 26, 2021

Če bi z enim stavkom morali opisati leto 2020, bi se verjetno strinjali, če bi rekel - ČUDNO LETO. Leto sprememb, leto izzivov, stresno leto, leto novosti, drugačno leto. Vendar ni vse slabo. Če samo za trenutek odmislimo negativne posledice vseh ukrepov, ki smo se jih morali navaditi (ali pa se jim še prilagajamo), pa je tudi bilo leto, ki je prineslo serijo sprememb v naša življenja. Tako osebna, kot poslovna.

Začeli smo se zavedati pomembnosti digitalnih rešitev, prestopili na "vlak", ki zelo hitro drvi v smeri popolne digitalizacije. Podjetja so prepoznala izzive, ki jih s sabo prinaša digitalizacija in se pogumno začela soočati z njimi. Države so začele intenzivno pomagati podjetjem, da uvedejo te rešitve, zavedati so se začele, da dobro in okrepljeno gospodarstvo, ki temelji na digitalnih rešitvah, prinaša več - tudi denarja v proračun. In to je ena izmed pozitivnih iztočnic za naprej. In tega bo v naslednjem obdobju še več. Ker je to gonilo in vodilo za dobro delo tistih, ki želijo dobro delati. (ali beri: kvalitetno polnjenje državnih proračunov :).

Zaposleni so začeli na veliko delati od doma, delo na daljavo (z podporo digitalnih rešitev) ni več tema tabu oz. skrivanje "nedela" in domena velikih tujih koorporacij. Fizični kontakti se počasi prenašajo na virtualne on-line kontakte. Vodstva podjetij so prepoznala prednosti digitalne preobrazbe in začele aktivno sodelovati in biti del teh transformacij. Na mase podatke smo začeli gledati kot na "bazen" iz katerega lahko črpamo potrebno, avtomatizacija, robotizacija, IoT so postali v proizvodnji del normalega.

Skratka - leto sprememb in izzivov se počasi izteka. In prestopamo v novo leto z novo energijo, z pozitivnimi mislimi in pozitivni izhodišči. Saj veste, kako pravijo - VSE NAM LAHKO VZAMEJO, samo VOLJE IN ENERGIJE NE!

Zato - z pozitivnimi mislimi zaključujemo to "fu... off" leto 2020 in se pogumno podajamo na nove izzive. Z željo po vsem dobrem, zdravem in popolnoma digitalno usmerjenem novem obdobju - držim pesti, da se to tudi uresniči... Tako Vam, kot tudi Vašim družinam...



Recent Posts

See All
bottom of page